Een spreekbeurt binnenkort? Zo kom je alles te weten over Powerpoint!

Voor alle kinderen die binnenkort een spreekbeurt hebben in de klas, kan Powerpoint uitkomst bieden. Hoewel het programma misschien niet direct bedoeld is voor leerlingen in het basisonderwijs, kan het wel een goede ondersteuning zijn bij een spreekbeurt.

Maar hoe voeg je eigenlijk plaatjes toe en hoe kun je je presentatie wat flitsender maken met een mooie achtergrond? Dat zijn vragen die beantwoord worden op het YouTube kanaal van meester Peter!
Powerpoint lessen voor kinderen

Powerpoint lessen voor kinderen

Meester Peter heeft tien handige lessen op Youtube gezet waarmee kinderen leren hoe ze een mooie Powerpoint presentatie maken. Hoe je bijvoorbeeld een nieuwe pagina aan je Powerpoint toevoegt. Ook laat meester Peter je zien hoe je een HTML-code aan je Powerpoint toevoegt en ook kom je te weten hoe je overgangen maakt van de ene dia naar de andere dia. 

Hieronder zie je vast de eerste les. Wil je de rest ook zien? Bezoek dan het YouTube kanaal van Peter Vermeij!

Powerpoint thuis gebruiken

Om gebruik te maken van Powerpoint heb je thuis natuurlijk een office-pakket nodig. Gelukkig kunnen ouders met een kind in het basisonderwijs Office 2019 al voor € 27 per jaar bestellen! Kies voor Office 2019 for Mac of Office 2019 for Windows. Je zoon of dochter kan dan gebruikmaken van Office met programma's zoals Word, Excel, Powerpoint en Outlook. . Hier lees je meer over Office 2019.

Handige hulpmiddelen voor je spreekbeurt