1: Hoe activeer ik Adobe Creative Cloud?

 • Jouw lidmaatschap voor Adobe Creative Cloud wordt automatisch geactiveerd op het e-mailadres dat je opgeeft tijdens het bestellen. Je ontvangt dus geen code.   

Adobe bestellen

 • Het nieuwe lidmaatschap zie je binnen 15 minuten na het bestellen terug in jouw Adobe account via account.adobe.com

 

 • De licentie gaat in zodra je de bestelling hebt geplaatst. De einddatum is dus gelijk aan de besteldatum plus 1 jaar. 

 

 • In deze handleiding lees je hoe je Adobe Creative Cloud in gebruik neemt. 

 

 • Gebruik je voor jouw Adobe account het e-mailadres van jouw onderwijsinstelling en heb je geen toegang tot de Adobe apps? Meld je dan even af- en aan in de Adobe Creative Cloud app, en bij adobe.com en account.adobe.com. Kies bij het aanmelden voor inlogoptie "Persoonlijk Account". Zodra je staat ingelogd met je studentenaccount via inlogoptie Persoonlijk Account zou je de apps (Illustator, Photoshop, Lightroom) weer moeten kunnen downloaden / gebruiken (mogelijk moet je de apps een keer herstarten). 

Account Adobe

 

 

2: Hoe installeer ik Adobe Creative Cloud op een tweede apparaat?

Je kunt het lidmaatschap op maximaal twee apparaten tegelijk gebruiken. Dit kun je doen door binnen de Adobe Creative Cloud app in te loggen met het Adobe ID waar het lidmaatschap aan gekoppeld is.  

Creative Cloud kan worden gebruikt op twee apparaten tegelijkertijd. Er mogen op ieder moment maximaal twee Adobe Creative Cloud sessies open staan. Mocht je willen wisselen tussen meer dan twee apparaten, dan kun je altijd een sessie vrijmaken door je met je Adobe-account af te melden in de Creative Cloud App op één van de twee apparaten met een openstaande sessie. De tweede sessie wordt dan vrijgemaakt, en je kunt hierna een tweede sessie starten op een ander apparaat. 

 

3: Hoe verleng ik Adobe Creative Cloud?

 • Je kunt jouw Adobe Creative Cloud lidmaatschap verlengen door het pakket opnieuw aan te schaffen via SURFspot.

 

 • Als je Adobe Creative Cloud wilt blijven gebruiken op jouw bestaande Adobe account, dan dien je dat e-mailadres in te vullen tijdens het bestellen.  

 

 • Bestel je nieuwe licentie pas als je oude licentie bijna is afgelopen, want de oude en nieuwe licentie worden niet bij elkaar opgeteld.

 

 • De nieuwe licentie loopt exact een jaar door tellend vanaf de besteldatum. De einddatum van je licentie is niet zichtbaar in je Adobe account, maar je kunt dus exact een jaar optellen bij de besteldatum.  

 

 • Een week voordat je nieuwe licentie afloopt, zul je een bericht van SURFspot krijgen met een herinnering. Vanaf dat moment kun je weer een nieuwe licentie bestellen. 

 

 • In je Adobe account zal het nieuwe lidmaatschap - Adobe voor ondernemingen - SURFspot Operational Console – zichtbaar zijn onder het oude Creative Cloud All Apps lidmaatschap.