Download & cloud

Hoe kan ik een product downloaden?

Nadat schoolspot de betaling voor het te downloaden product van jou heeft ontvangen, leveren we de download op één van de onderstaande manieren uit:

1. De benodigde downloadgegevens worden opgeslagen in het overzicht bij 'Mijn Bestellingen' op schoolspot. Log in bij schoolspot, klik op ‘Mijn schoolspot’ (bovenaan de pagina) en kies voor de optie ‘Bestellingen’.
2. Je ontvangt een e-mail met downloadinstructies. Deze e-mail is afkomstig van de leverancier van de software of van schoolspot zelf.
3. Volg de instructies om het product te installeren.

 

Hoe snel krijg ik mijn download?

Het is afhankelijk van de leverancier van de download hoe snel je de downloadlink kan verwachten. Bij de productinformatie op schoolspot vermelden we altijd de exacte of verwachte levertijd.

 

Waar vind ik mijn download?

De benodigde downloadgegevens en bijbehorende installatiecodes worden opgeslagen in het overzicht op 'Mijn Bestellingen' op schoolspot. Log in bij schoolspot, ga naar ‘Mijn schoolspot’ (bovenaan de pagina) en kies voor de optie ‘Bestellingen’.

 

Download Toegangsgarantie

De downloadlink die je bij je bestelling krijgt is 30 dagen actief en te gebuiken. Je kunt binnen deze 30 dagen je product downloaden. Mocht het om een reden niet zijn gelukt om de download te starten binnen deze 30 dagen of wil je een herinstallatie uitvoeren en is de termijn verstreken, neem dan contact op met ons op. Wij kunnen je ten allen tijde voorzien van een nieuwe actieve downloadlink. Let wel op dat wij je geen nieuwe downloadlink kunnen toezenden als de licentieperiode van je product is verlopen. De licentieperiode van een software product is terug te vinden op de productpagina. 
Mocht je in de bovengenoemde situatie zitten stuur dan een mail naar info@schoolspot.nl zodat wij je opnieuw kunnen voorzien van een geldige downloadlink.

Wat is een clouddienst?

Een clouddienst is een applicatie die je direct via internet gebruikt. Ze zijn geïnstalleerd bij de leverancier, dus je hoeft er meestal zelf niets voor te installeren. Dat is handig, want je hebt er dus bijna geen omkijken naar: inloggen en aan de slag, dat is alles.

 

Hoe lang kan ik een clouddienst gebruiken?

Dat kan tot de einddatum van het abonnement. Hoe lang dit is, kun je zien bij jouw bestellingen in schoolspot. Log in bij schoolspot, klik op ‘Mijn schoolspot’ (bovenaan de pagina) en kies voor de optie ‘Bestellingen’.

 

Wat betekent ‘aangeboden door mijn instelling' ?

Dat staat er wanneer jouw instelling het gebruiksrecht (de licentie) voor bijvoorbeeld een clouddienst al voor jou heeft betaald. Hierdoor kun je gratis of tegen een kleine vergoeding gebruikmaken van de dienst.

 

Waar download ik Microsoft Office? (en andere product gerelateerde vragen)

Productspecifieke vragen en antwoorden vind je bij de productvragen.