Gratis Windows 10 upgrade education leerling

Beoordeling:
60 % of 100
Onderwijsprijs € 0,00
Windows
Binnen 15 min online beschikbaar!
Op voorraad
Let op: Deze licentie is alleen te activeren in de EMEA-regio (Europa, Middle East & Africa).

Gratis Windows 10 Education voor (ouders van) leerlingen in het basisonderwijs 

Microsoft Windows 10 upgrade is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. Dit pakket bevat meer functies dan Windows 10 Home, de standaard versie die wordt meegeleverd op een nieuwe laptop. Je kunt updaten naar Windows 10 als op je device Windows 7 of Microsoft Windows 8 staat.

Let op: Om de Microsoft Windows 10 upgrade Education te mogen installeren en gebruiken dient er op de computer of laptop een legale, volledige of OEM-versie van Windows geïnstalleerd te zijn. Controleer voor de installatie of jouw laptop, tablet of pc geschikt is voor Windows 10. Om dit te controleren ga je in de Download Windows 10 app naar de Upgrade Advisor en klik je op 'Controleer je pc'. De applicatie controleert of jouw device geschikt is voor Windows 10 en of er eventuele problemen kunnen ontstaan.

Belangrijk om te weten: zorg ervoor dat je al je andere software/programma's update voordat je Windows 10 installeert. Het kan zijn dat je huidige programma's niet compatible zijn met Microsoft Windows 10.  Als je applicaties al werkten op Windows 7 en 8, dan zullen ze waarschijnlijk ook werken op Windows 10. Raadpleeg bij twijfel de specificaties op schoolspot of op de website van de ontwikkelaar. Inmiddels zijn er enkele meldingen van antivirusprogramma's die niet goed meer werken na een upgrade naar Windows. 

Waarom zou je kiezen voor Microsoft Windows 10 Education?

 • Je mag Windows 10 Education blijven gebruiken zolang je verbonden bent aan een onderwijsinstelling.
 • Je kunt de licentie op 1 apparaat gebruiken, je kunt zelf kiezen of je de licentie op een laptop, desktop of convertible zet.
 • Meer mogelijkheden voor beveiliging, zoals bitlocker.

Wat is er nieuw in Microsoft Windows 10 Education?

 • Lichter besturingssysteem waardoor het efficiënter is en soepeler loopt. Dit merk je bijvoorbeeld in de opstarttijd. Die is gemiddeld 5 seconden sneller.
 • Eén app voor alle versies. Je hoeft een app niet meer meerder keren aan te schaffen en je hebt overal beschikking over dezelfde informatie.
 • Je kunt upgraden naar Windows 10 zonder dat je daarbij al je instellingen kwijtraakt
 • De vertrouwde startknop in het startmenu is terug.
 • Microsoft Edge is de nieuwste browser van Microsoft. Door Windows 10 te installeren, kun je Microsoft Edge gaan gebruiken. Gebruik je liever Internet Explorer? Geen nood, Microsoft levert ook Internet Explorer 11 mee.

In deze video vertelt Joe Belfiore (Corporate Vice President, Operating Systems Group) namens Microsoft over Windows 10 en welke belangrijke nieuwe updates het besturingssysteem te bieden heeft.

Privacysettings in Windows 10

Als je Windows 10 installeert met de aanbevolen standaardinstellingen, doe je concessies aan je privacy. Het is eenvoudig om betere instellingen te kiezen. Na de installatie van Windows 10 Education kun je heel eenvoudig de privacy-instellingen aanpassen door op de Start-knop te klikken en naar Instellingen te gaan. Dan krijg je onderstaand menu te zien en daar kies je voor Privacy.

Als je het Privacy-menu opent, krijg je de mogelijkheid om je privacy-opties te wijzigen. Hieronder kan je zien dat deze opties uitgeschakeld staan, maar Microsoft zet standaard alle opties aan.

 

In de linkerkolom kan je per categorie je privacy-opties wijzigen. Je kan deze instellingen altijd aanpassen in Windows 10 Education.  

Is jouw laptop geschikt voor Windows 10?

Microsoft stelt de volgende eisen aan een device:

 • Beschikt over Windows 7 SP1, Windows 8.1 of Windows Phone 8.1;
 • Processor met minimaal 1 GHz;
 • Werkgeheugen van minimaal 1 GB;
 • 16 GB vrije opslagruimte;
 • Beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024 x 600.

Microsoft update de systeemvereisten regelmatig. Check voor de laatste update over de systeemvereisten deze pagina.

Microsoft stelt de volgende eisen aan een device:

 • Processor met minimaal 1 GHz
 • Werkgeheugen van minimaal 1GB
 • 16GB vrije opslagruimte
 • Beeldscherm met een resolutie van minimaal 1024 x 600 pixels

Microsoft update de systeemvereisten regelmatig. Check voor de laatste update over de systeemvereisten deze pagina.

Levertijd Binnen 15 min online beschikbaar!
Action message Let op: Deze licentie is alleen te activeren in de EMEA-regio (Europa, Middle East & Africa).
Medium Download
Producent Microsoft
Bitversie 32- en 64-bits
Taal Meerdere talen
Beschikbaar voor Leerling
Aantal apparaten/gebruikers 1 apparaat
Looptijd licentie Tijdelijk gebruiksrecht
Speciale voorwaarden
 • Cortana (virtuele assistent in Windows 10) is momenteel alleen in Windows 10 beschikbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, China, Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje.
 • Deze licentie is alleen te activeren in de EMEA-regio (Europa, Middle East & Africa).
 • Let op: Om de Microsoft Windows 10 upgrade Education te mogen installeren en gebruiken dient er op de computer of laptop een legale, volledige of OEM-versie van Windows geïnstalleerd te zijn. Controleer voor de installatie of jouw laptop, tablet of pc geschikt is voor Windows 10. Om dit te controleren ga je in de Download Windows 10 app naar de Upgrade Advisor en klik je op 'Controleer je pc'. De applicatie controleert of jouw device geschikt is voor Windows 10 en of er eventuele problemen kunnen ontstaan.
Instructies De download vind je in de productkluis in mijn schoolspot. Klik vervolgens op het product om het serienummer en/of de downloadlink op te halen.
Bedenktermijn

Op downloads is de bedenktijd niet van toepassing, downloads kunnen dan ook niet geannuleerd of geretourneerd worden. Tijdens het bestellen heb je akkoord gegeven om van je herroepingsrecht af te zien. Alle producten die je bij schoolspot.nl aanschaft zijn inclusief BTW en verzendkosten.

Eula https://www.microsoft.com/en-us/Useterms/Retail/Windows/10/Useterms_Retail_Windows_10_Dutch.htm
De download vind je in de productkluis in mijn schoolspot. Klik vervolgens op het product om het serienummer en/of de downloadlink op te halen.
Klantenreviews

3 item(s)

Toon per pagina
 1. Fijn
  Beoordeling
  80%
  Een <b>fijn</b> product

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Thuisgroep
  Beoordeling
  40%
  Met deze versie van Windows 10 kun je geen Thuisgroep maken, uitgeschakeld, of is daar een oplossing voor?

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Windows 10 Education
  De Windows 10 Education werkt gewoon fantastisch. Veel beter dan gewone Windows 10.

  Gereviewd door

  Gepost op

3 item(s)

Toon per pagina
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
pdf
(Grootte: 654.8 KB)
Hoe gebruik je de upgrade van Windows 10? In deze handleiding leggen we het uit!