De leukste typecursussen voor kinderen

01-05-2017 14:47

In het digitale tijdperk waarin we in leven, worden steeds meer digitale skills van ons verwacht.  Van leerkrachten, maar ook van de leerlingen. Soms kan een beetje bijspijkeren op het digitale vlak dus geen kwaad. Bijvoorbeeld met een typecursus. 

Ticken typecursus

Zo is er bijvoorbeelde de typecursus Ticken. Met Ticken kunnen kinderen (maar ook volwassenen!) met 10 vingers, blind leren typen. Door de interactieve aanpak van Ticken is het niet alleen leerzaam, maar ook een leuke bezigheid. Zo heb je een digitale coach, zijn er videootjes toegevoegd en ook zit er in iedere les een type-spel. Na elke les krijg je je persoonlijke resultaten met bijbehorende verbeterpunten te zien, zodat je precies weet waar je nog aan moet werken.

Via schoolspot bestel je de Ticken typecursus inclusief examen voor € 79,95, maar je kunt ook kiezen voor de cursus zonder examen, die je met leerlingenkorting bestelt voor € 69,95. 

TypeApp

Een andere goede optie is de online cursus TypeApp, waarmee kinderen binnen 15 weken blind leren typen. In deze cursus krijg je de opdracht een feest te organiseren waar van alles voor geregeld moet worden. Er moeten hapjes op tafel komen te staan en de uitnodigingen moeten natuurlijk verstuurd worden. Kinderen leren met TypeApp niet alleen blind, maar ook nog eens snel typen.

Door het score- en rapportagesysteem van TypeApp kunnen kinderen zelf precies zien wat ze al kunnen en waar nog nog extra aandacht aan besteed moet worden. Zo zie je welke letters je nog niet zo goed weet te vinden en ook kun je zien hoe anderen cursisten het doen ten opzichte van je eigen score.

Je bestelt TypeApp gewoon via Schoolspot. Je kunt dan kiezen voor de versie mét begeleiding voor € 125 of de TypeApp versie zonder begeleiding, die je bestelt voor € 95.

Meer tijd over!

En als je je typediploma hebt gehaald? Dan kun je blind typen. Niet alleen handig en gemakkelijk, maar ook een heuse investering. Als je per dag 2 uur typt, dan bespaar je met blind typen tot wel 20 schooldagen aan tijd!

Photo credit: Foter.com

Delen met:

 Facebook   Twitter.com 
Toon alle nieuwsberichten
Categorie: Nieuws