Parallels Desktop 17 voor Mac

Onderwijsprijs Onderwijsprijs € 35,00 Adviesprijs € 80,00
macOS
Binnen 15 min online beschikbaar!
Op voorraad
Let op! Windows is niet inbegrepen bij de aanschaf van Parallels Desktop 17 voor Mac. Onze Windows Education Upgrade is geschikt om via Parallels Windows op je Mac te installeren.

Nieuwe functies in Parallels 17 voor Mac:   

 • Optimalisatie voor de Apple M1-chip
 • Ondersteunt macOS Monterey, Windows 10 en 11 
 • Parallels Acces
 • Werkt met Boot Camp
 • Voer Windows uit op de Mac zonder reboot
 • Voer Windows-apps uit op Mac met Intel of Mac met Apple M1-chip
 • Verplaats en deel bestanden van Mac naar Windows en andersom
 • Inclusief Parallels Toolbox: meer dan 30 handige tools voor Mac en pc

Het gemak van Parallels

Voor sommige Windows-programma’s bestaat geen Mac-versie. Wil je ze toch gebruiken, schaf dan Parallels Desktop aan. Parallels helpt je Windows-toepassingen te gebruiken, gegevens over te dragen van Mac naar Windows en andersom. Met Parallels werken je programma’s zo snel als je van ze gewend bent. Zonder de computer opnieuw op te starten, kun je Windows gebruiken naast macOS. Binnen ongeveer zes seconden is Windows opgestart. Ook kun je wisselen tussen systemen: van Windows naar Mac en andersom: je wisselt bestanden uit, kopieert en plakt bestanden, afbeeldingen en tekst. Parallels is geschikt voor MacBook, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac mini en Mac Pro.

Dankzij Parallels kun je gebruik maken van je vertrouwde Office 365-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Je kan de toepassingen openen in Safari via de Windows Office-apps. Ook kun je Internet Explorer, QuickBooks, games en CAD-programma’s dankzij Parallel op je Mac gebruiken.

Slimme installatie

Parallels desktop ziet automatisch wat je nodig hebt om op te starten. Als je Windows nodig hebt, word je gevraagd om Windows 10 te downloaden en installeren. Heb je een Mac met Intel, dan vraagt hij of je Boot Camp-installatie wilt gebruiken. Binnen enkele minuten kun je aan het werk.

Ook met zwaardere of veeleisende Windows-programma’s werkt Parallels uitstekend. Je kunt zonder vertraging werken in Microsoft Office, Visual Studie, AutoCAD, MetaTrader enzovoorts. En is het tijd om te ontspannen? Dan werken je Windows-games ook prima op de Mac. Parallels is onder andere compatibel met Windows 10, 8.1 en 7, Linux, macOS.

Werken in volledige en onzichtbare schermmodus

Mis je Windows? Dan kun je er een volledig scherm van maken, zodat de interface eruit ziet als een Windows-pc. Wil je Windows af en toe onzichtbaar maken terwijl je met toepassingen werkt, gebruik dan de Coherence™ modus. Gebruik de Mac Touch Bar in Windows-toepassingen en pas het aan je behoefte aan.

Ook handig

Parallels biedt ondersteuning voor Retina-display, waardoor het formaat is aangepast en onafhankelijke schermresoluties voor afzonderlijke beeldschermen. Met de wizard Schijfruimte kun je ruimte vrijmaken op je Mac. Parallels geeft de mogelijkheid tot een automatische optimalisatie van de schijfruimte. Daarnaast kun je met Parallels de reismodus aanzetten, waarmee je de levensduur van de batterij verlengt. Dat is handig voor als je in een trein of collegezaal zit zonder stopcontact in de buurt.

Nieuw! Geoptimaliseerd voor de macOS Montery

Met de nieuwste versie kun je makkelijker tekst en afbeeldingen verplaatsen vanuit Windows naar macOS Montery Quick Note. Je kunt macOS Monterey installeren via de Parallels Desktop 17-installatieassistent.

Nieuw! Geoptimaliseerd voor de Apple M1-chip

Met de Parallels Desktop 17 kun je genieten van een goed geoptimaliseerde uitvoering op elke Mac. Met de Intelprocessor of de Apple M1-chip. Daardoor heb je een snellere hervatting van Windows, Linux en macOS. Ook werkt hij met tot 6x snellere prestaties van OpenGL-graphics. Dankzij de Apple M1-chip kun je snel Windows op een Mac opstarten.

Minimumeisen

Voor het uitvoeren van de meeste toepassingen, zoals Microsoft Office, boekhouding, handel, SAP, Matlab, enzovoort.

 • Processor: Apple M1-, M1 Pro- en M1 Max-chip, Intel Core 2 Duo-, Core i3-, Core i5-, Core i7-, Core i9-, Intel Core M- of Xeon-processor 
 • Geheugen: 4GB RAM
 • Opslag: 600MB voor installatie van Parallels Desktop-toepassingen. Extra schijfruimte voor het gastbesturingssysteem (minimaal 16 GB is vereist voor Windows 10).
 • Graphics: Apple M1-, M1 Pro- en M1 Max-chip, Intel, AMD Radeon of NVIDIA grafische kaart
 • Besturingssysteem: macOS Monterey 12.0.1 of nieuwer, macOS Big Sur 11.6 of nieuwer, macOS Catalina 10.15.7 of nieuwer, macOS Mojave 10.14.6 of nieuwer, macOS High Sierra 10.13.6 of nieuwer

Beste prestaties

Voor veeleisende grafische toepassingen, hoge belastingen en het uitvoeren van meerdere virtuele machines.

 • Processor: Apple M1-, M1 Pro- en M1 Max-chip, Intel Core i5-, Core i7-, Core i9- of Xeon-processor
 • Geheugen: 16GB RAM of meer
 • Opslag: SSD-schijf
 • Graphics: Apple M1-, M1 Pro- en M1 Max-chip, AMD Radeon Pro grafische kaart
 • Besturingssysteem: macOS Monterey 12.0.1 of nieuwer, macOS Big Sur 11.6 of nieuwer.  DirectX 11 vereist minstens macOS Mojave 10.14, maar werkt het best op macOS 10.15 Catalina of nieuwer.

Voor de meest actuele systeemvereisten of voor meer informatie over de systeemvereisten, kijk dan op de site van Parallels.

Levertijd Binnen 15 min online beschikbaar!
Action message Let op! Windows is niet inbegrepen bij de aanschaf van Parallels Desktop 17 voor Mac. Onze Windows Education Upgrade is geschikt om via Parallels Windows op je Mac te installeren.
Medium Download
Producent Parallels
Besturingssysteem macOS
Bitversie 32- en 64-bits
Beschikbaar voor Leerkracht, Leerling
Aantal apparaten/gebruikers 1 apparaat
Looptijd licentie 1 jaar
Instructies Je kunt de download als volgt ophalen: ga naar www.surfspot.nl en klik op 'Mijn SURFspot' -> 'Bestellingen', hier staat het product klaar. Klik op 'Download' om het product te downloaden. De licentiecode staat vermeld onder 'Toon licentiecode'.

Voor een soepele installatie kun je de stappen uit onze handleiding volgen.

Bedenktermijn Op downloads is de bedenktijd niet van toepassing, downloads kunnen dan ook niet geannuleerd of geretourneerd worden. Tijdens het bestellen heb je akkoord gegeven om van je herroepingsrecht af te zien. Alle producten die je bij SURFspot.nl aanschaft zijn inclusief BTW en verzendkosten.
Eula http://www.parallels.com/eu/about/legal/eula/
Je kunt de download als volgt ophalen: ga naar www.surfspot.nl en klik op 'Mijn SURFspot' -> 'Bestellingen', hier staat het product klaar. Klik op 'Download' om het product te downloaden. De licentiecode staat vermeld onder 'Toon licentiecode'.

Voor een soepele installatie kun je de stappen uit onze handleiding volgen.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan