Spreekbeurt tips

 

 

Een goede voorbereiding voor een spreekbeurt is cruciaal. Zeker wanneer je kind zenuwachtig is, is het belangrijk om hier voldoende tijd in te steken. Hieronder geven we enkele tips voor het maken van een presentatie in PowerPoint. Help je kind vol zelfvertrouwen voor de klas te staan, door deze tips mee te geven:

 

Spreekbeurt in Powerpoint

Wanneer je PowerPoint op de laptop opent kun je kiezen voor een lege presentatie (een spreekbeurt is een soort presentatie) of voor een met kleur, dat heet een template. Met een template begin je je spreekbeurt direct met een mooie kleur. 

Bestel Office 2019

 

 

 

 

Spreekbeurt tips

Verzamel alle informatie

Ga samen naar de bieb, of gebruik tijdschriften en zoek samen op internet naar informatie over het gekozen onderwerp. Wanneer alle informatie is verzameld kun je je kind gaan helpen bij het maken van een flitsende presentatie in PowerPoint.

Gebruik de notitiefunctie

Hierdoor kan je kind zich beter focussen op de presentatie, zonder angst om iets te vergeten. De notitiefunctie maakt het mogelijk steekwoorden en ezelsbruggetjes op het eigen scherm weer te geven. De notities zijn dus wél zichtbaar op het laptop- of computerscherm, maar niet voor de kijkers!

Opsomming

Soms wil je een opsomming maken van een aantal dingen. Als je bijvoorbeeld je 5 lievelingsgerechten wilt noemen, dan staat het mooi en netjes om opsommingtekens te gebruiken. Dat zijn nummers of puntjes voor je opsomming. Zo krijg je nummers of punten voor je opsomming: Start / Alinea / Opsommingstekens of Start / Alinea / Nummering. Je kan kiezen uit puntjes, vierkantjes, pijltjes of een soort bloemetjes.  

YouTube

Op je PowerPoint kun je tekst en plaatjes gebruiken. Maar soms is het ook leuk om een video te laten zien. Bijvoorbeeld als je een leuk filmpje hebt gezien op YouTube of misschien heb je zelf wel een filmpje gemaakt met je telefoon. Een filmpje toevoegen kan via Invoegen / Video. Kies Video op mijn pc om een filmpje van je computer toe te voegen. Een filmpje van Youtube kun je toevoegen door te kiezen voor Onlinevideo. Let erop dat je dan wel op het internet moet zitten als je je presentatie geeft.   

 

 

 

 

 Overgangen

Om je presentatie mooier te maken kun je een mooie overgang toevoegen om van de ene slide van je presentatie naar de andere te gaan. Je kiest dan voor een Overgangen. Er zijn een heleboel verschillende overgangen. Je kunt kiezen voor het open en dicht gaan van een gordijn, of van een windvlaag die de pagina wegblaast. Er zijn een hoop mooie en grappige overgangen, probeer ze maar eens.  

De spreekbeurt beginnen

Als je een overgang hebt toegevoegd ga je dit zien als je de presentatie aan het presenteren bent. Je moet je scherm dan op presentatiemodus zitten. Dit doe je door rechts onderin op het beeldschermpje te klikken  

Veel plezier met je spreekbeurt! We hopen dat we je wat tips hebben kunnen geven waardoor je spreekbeurt extra leuk wordt om naar te kijken en luisteren.

 

Succes!

Nienke van schoolspot.nl

  

PowerPoint aanschaffen met korting? Dat kan!

Geen PowerPoint? Laat je moeder of vader dit dan snel bestellen op schoolspot.nl. Voor € 27 per jaar mag je dan PowerPoint en alle andere programma’s van Microsoft Office 2019 gebruiken!