Microsoft 365 voor leerlingen

Beoordeling:
95 % of 100
Onderwijsprijs Onderwijsprijs € 4,99 Adviesprijs € 129,00
macOS
Windows
Binnen 10 min per e-mail beschikbaar
Op voorraad

De bekende Microsoft-programma's

Microsoft 365 biedt alle programma's die je gewend bent van Microsoft Office. Denk aan Word, Excel, Powerpoint en Outlook. En dat allemaal in één pakket. Je betaalt voor dit pakket € 3,99 per jaar.

Downloaden van de software

Wanneer je Microsoft 365 via schoolspot aanschaft, ontvang je een unieke gebruikersnaam (@cloud.schoolspot.nl) en een tijdelijk wachtwoord waarmee je kunt inloggen in de portal van Microsoft. Vanuit deze portal kun je Microsoft Office naar je computer downloaden. 

Tip: het kan gebeuren dat de gegevens van je bestelling naar je spam inbox worden verzonden, mocht je ook hier geen bestelling kunnen vinden dan kun je ons mailen met de vraag om je bestelgegevens door te sturen, info@schoolspot.nl. 

Let op:

 • Je kunt dit pakket niet koppelen aan je eigen e-mail. 
 • Het is helaas is niet mogelijk het Microsoft 365 pakket te installeren op een Chromebook

Microsoft 365

Microsoft 365 biedt productiviteit en samenwerking, speciaal voor het onderwijs. Met dit pakket maak je gebruik van de nieuwste versies van de Office-programma’s die beschikbaar zijn voor jouw type apparaat. Microsoft 365 kun je op 5 computers installeren, zowel op Macs als Windows-computers. Daarnaast kun je de apps voor Word, Excel, Powerpoint en Outlook op 5 verschillende mobiele apparaten gebruiken. Zo kun je vanaf je tablet, laptop en smartphone overal en altijd bij je bestanden, of je nu online of offline bent.

Microsoft 365 bevat de volgende onderdelen:

  Windows computer Windows phone Apple computer Apple iPad Apple iPhone Android Phone
Word X X X
Excel
PowerPoint
OneNote          
Outlook        
Access          
Publisher          
Lync          
InfoPath          

Let op: Niet alle diensten die benoemd worden in bovenstaande video zijn beschikbaar voor de onderwijslicentie. In deze licentie ontbreekt de feature 'proofingtools' daarnaast  is Onedrive niet inbegrepen. 

Een goede basis met Microsoft 365

Microsoft 365 biedt een volledig pakket. Word biedt houvast en ruimte voor creativiteit om tekstdocumenten samen te stellen. Je kunt kiezen uit bestaande sjablonen of starten met een blanco document om een paper of rapport een professionele look te geven. Met Excel kun je allerlei soorten gegevens overzichtelijk ordenen en analyseren, onder andere met behulp van draaitabellen. PowerPoint is geschikt voor het maken van uiteenlopende presentaties met afbeeldingen, kleuren, lettertypes, animaties en geluidseffecten naar keuze.

Microsoft 365: communiceren in stijl

Outlook houdt je e-mail en je agenda op orde. Het programma biedt verschillende functies om het plannen van afspraken eenvoudig te maken. Liever bellen dan mailen? Dat kan met Lync, het programma waarmee je kunt (video)chatten en (video)bellen. Met OneNote verzamel je aantekeningen, notities en teksten op een centrale plek. Deze informatie kun je vervolgens weer delen, bijvoorbeeld met studiegenoten die jouw aantekeningen bij een artikel willen inzien. Publisher maakt het mogelijk voor zowel de leek als de ervaren gebruiker om marketingmateriaal en publicaties te ontwikkelen. 

Grip op je gegevens dankzij Microsoft 365

Access helpt je om toepassingen voor databases te ontwerpen en te implementeren. Dit is handig als je al de gegevens die je nodig hebt, op 1 centrale plek wilt bewaren en gebruiken. Zo blijf je een berg aan informatie de baas. Formulieren maak je met InfoPath. Handig als je bijvoorbeeld een enquête voor een onderzoeksopdracht moet afnemen. Met InfoPath kun je zowel eenvoudige als geavanceerde formulieren maken, en deze eventueel combineren met gegevensbronnen. Al deze formulieren kun je vervolgens ook gemakkelijk publiceren via Infopath.

Ga voor meer informatie naar Microsoft.

Windows

 • Besturingssysteem: Windows 11, Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2019, Windows Server 2016.
 • Computer en processor: 1,6 GHz of sneller, dual-core.
 • Geheugen: 4GB RAM; 2GB RAM (32-bits).
 • Harde schijf: 4GB beschikbare schijfruimte.
 • Beeldscherm: Schermresolutie van 1280 x 768 (32-bits vereist hardwareversnelling voor 4K en hoger).
 • Grafische weergave: Voor grafische hardwareversnelling is DirectX 9 of hoger vereist, met WDDM 2.0 of hoger voor Windows 10 (of WDDM 1.3 of hoger voor Windows 10 Fall Creators Update).
 • Browser: De huidige versie van Microsoft Edge, Safari, Chrome of Firefox.
 • .NET-versie: Voor sommige functies moet .NET 3.5 of 4.6 of hoger ook zijn geïnstalleerd.
 • Overig: Voor internetfunctionaliteit is een internetverbinding vereist. 

macOS

 • Besturingssysteem: Microsoft 365 wordt ondersteund door de drie meest recente versies van macOS: macOS Ventura 13, macOS Monterey 12 en macOS Big Sur 11. Als er een nieuwe versie van macOS wordt uitgebracht, wordt de oudste versie niet meer door Microsoft ondersteund. Alleen de nieuwste en vorige twee versies van macOS zijn dan nog geschikt.
 • Computer en processor: Intel-processor
 • Geheugen: 4GB RAM
 • Harde schijf: 10GB beschikbare schijfruimte; HFS+ hardeschijfindeling (ook wel macOS Extended of APFS genoemd). Voor updates kan in de loop der tijd extra opslagruimte vereist zijn.
 • Beeldscherm: Schermresolutie van 1280 × 800.
 • Grafische weergave: Geen vereisten voor grafische weergave.
 • Browser: De huidige versie van Microsoft Edge, Safari, Chrome of Firefox.
 • Overig: Voor internetfunctionaliteit is een internetverbinding vereist. 

iOS

 • Besturingssysteem: Microsoft 365 voor iPhone en iPad wordt ondersteund op de twee meest recente versies van iOS en iPadOS. Wanneer er een nieuwe versie van iOS of iPadOS uitkomt, is de vereiste voor het besturingssysteem de twee meest recente versies: de nieuwe versie van iOS of iPadOS en de vorige.

Android

 • Besturingssysteem: Microsoft 365 voor Android kan worden geïnstalleerd op telefoons met een van de ondersteunde versies van Android en hebben een ARM- of Intel x86-processor. Vanaf 1 juli 2019 wordt ondersteuning beperkt tot de laatste vier hoofdversies van Android.
 • Geheugen: 1GB

Voor meer informatie, zie de website van Microsoft.

 

 

 

Levertijd Binnen 10 min per e-mail beschikbaar
Medium Online dienst
Producent Microsoft
Bitversie 32- en 64-bits
Taal Nederlands & Engels
Aantal apparaten/gebruikers 10 apparaten
Looptijd licentie 1 jaar
Instructies De download vind je in de productkluis in mijn schoolspot. Klik vervolgens op het product om het serienummer en/of de downloadlink op te halen.
Bedenktermijn Op downloads is de bedenktijd niet van toepassing, downloads kunnen dan ook niet geannuleerd of geretourneerd worden. Tijdens het bestellen heb je akkoord gegeven om van je herroepingsrecht af te zien. Alle producten die je bij schoolspot.nl aanschaft zijn inclusief BTW en verzendkosten.
Eula http://download.microsoft.com/Documents/UseTerms/Office%20365_University_English_d85182e1-655a-41d0-bf3b-ae3a0bfb2c6d.pdf
De download vind je in de productkluis in mijn schoolspot. Klik vervolgens op het product om het serienummer en/of de downloadlink op te halen.
Klantenreviews

5 item(s)

Toon per pagina
 1. Prima software, maar helaas zonder onedrive
  Beoordeling
  80%
  Goede software en bijna gratis - wel jammer dat er geen onedrive bijzit

  Gereviewd door

  Gepost op

 2. Installatie / verlengen
  Beoordeling
  100%
  Installatie eind 2015 ging moeizaam maar is uiteindelijk wel gelukt. De verlenging bleef - door een fout aan de kant van schoolspot / microsoft - uit maar vandaag kwam dan toch dat bericht. Opnieuw de licentie aangeschaft en na enige minuten verscheen de link in het bestellingenoverzicht: ik hoef niets opnieuw te installeren, nieuwe licentie staat kennelijk meteen op de huidige installs. Prima manier voor dochter om kennis te maken met Microsoft Office en hiermee te leren werken.

  Gereviewd door

  Gepost op

 3. Top!
  Beoordeling
  100%
  Volledige Office pakket voor een heel klein prijsje. Fijn voor alle scholieren van Nederland!!

  Gereviewd door

  Gepost op

 4. Fantastisch!
  Beoordeling
  100%
  Alle ouders van schoolgaande kinderen in Nederland moeten weten dat ze voor slechts 3 euro volledige toegang hebben tot Office 365 op 5 devices!

  Gereviewd door

  Gepost op

 5. Software werkt goed. Helaas geen onedrive bijgesloten
  Software draait prima. Installatie was complex, mijn bestaande microsoft account pakte hij niet, dus een tweede account aan moeten maken. Eenmaal werkend draait alles prima maar geen onedrive business helaas (had microsoft aangekondigd voor alle Office proplus gebruikers)

  Gereviewd door

  Gepost op

5 item(s)

Toon per pagina
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan