Blind leren typen

Kinderen die blind kunnen typen, besparen veel tijd. Schoolwerk zoals verslagen, werkstukken, presentaties kunnen in rap tempo worden getypt en daarna is er nog tijd om te letten op de opmaak, het invoegen van leuke plaatjes, filmpjes etc.

Cursus blind typen

Blind leren typen kan op verschillende manieren. Er zijn diverse cursussen blind typen verkrijgbaar. Er zijn type cursussen waarbij je begeleiding krijgt van een docent, maar er zijn ook varianten die je volledig zelf kunt doen. Daarnaast zit er nog verschil in de uitvoering. De ene typecursus volg je online, de ander download je naar je computer.

Type cursus met examen

Daarnaast zijn er nog de uitvoeringen met óf zonder examen. Een diploma halen is natuurlijk altijd leuk. En praktisch: als je later werk gaat zoeken helpt het altijd als je dit soort praktische vaardigheden kunt aantonen! Blind leren typen is dus voor nu én later super handig.

Voorbeelden van typecursussen

Er is nog een belangrijk verschil tussen de type cursussen die we aanbieden. Namelijk de woorden, letters en zinnen waarmee je leert typen. Sommige type lessen maken gebruik van echte woorden en zinnen. Anderen leren je de letters aan te slaan en leer je later pas woorden samen te stellen.

Typevaardigheid

Typevaardigheid, ofwel blind en snel kunnen typen, is erg praktisch om op jonge leeftijd aan te leren. Vooral in de bovenbouw is het handig om blind te leren typen. De reden hiervoor is dat kinderen in de bovenbouw en op de middelbare school diverse werkstukken, verslagen, presentaties en ander schoolwerk moeten maken. Kinderen die blind kunnen typen besparen dus veel tijd! De tijd die overblijft kan gestoken worden in de inhoud en de opmaak van de documenten.

Typecursus

Bij schoolspot krijg je korting op heel veel ICT. Daarbij kun je denken aan laptops, tablets en leuke gadgets. Maar ook aan software, zoals Microsoft Office 365 (Word, Excel, Powerpoint etc.) digitale woordenboeken en typecursussen.

De typecursussen die schoolspot aanbiedt zijn:

Type app en Ticken

De Ticken type cursus kan (online) gevolgd worden binnen 15 weken. Je kind krijgt een persoonlijke terugkoppeling over de behaalde resultaten en de aandachtsgebieden. Je kunt kiezen of je je kind examen laat doen of niet. Typeapp is een typecursus in de vorm van een game. Door motiverende spelelementen doorloopt je kind deze cursus met een glimlach. Je kunt kiezen of je de training met of zonder begeleiding laat volgen. Het examen is altijd ingebrepen.

Bekijk onze typecursussen: