Internet Security Software

Schoolspot biedt diverse producten aan op het gebied van beveiliging. Zo hebben we de virusscanners en malwareprotectie, maar we bieden ook internetsecurity producten aan. Deze producten zijn bedoeld om zowel je kind als je computer te beschermen tegen kwade invloeden van buitenaf.

Waar bescherm Internet Security Software je tegen?

Virussen, malware en ransomware, de gevaarlijkste aanvallen op je computer. En kostbaar ook: bij ransomware wordt geld ge-eist om je computer of je bestanden weer vrij te geven. Vervelend!

Online gevaar voor kinderen

Niet alleen deze programma’s kunnen schade aanrichten. Ook personen zoals hackers en groomers zijn een groot online gevaar voor kinderen. Internetsecurity software zorgt ervoor dat deze ongenode gasten geen kans krijgen. Online gevaar voor kinderen kun je op verschillende manieren voorkomen, een van deze manieren is het gebruiken van internet security software.

Ouderlijk toezicht

De functie ‘ouderlijk toezicht’ wordt steeds belangrijker. Deze functie maakt het mogelijk het online gedrag van je kind in de gaten te houden. Je kunt gedetailleerde rapportages uitdraaien waarin je kunt inzien wat je kind precies online heeft gedaan. Ook is het mogelijk om bepaalde websites te blokkeren. Een andere optie is om alles te blokkeren, en alleen tot bepaalde websites toegang te geven. Deze functie groeit mee met het kind. Je kunt naarmate je kind ouder wordt de instellingen aanpassen en meer mogelijkheden bieden.

Internet security software beschermt je kind én je bestanden

Door het gebruiken van internet security software blijft je kind veilig online. En niet alleen je kind is veilig online, je bestanden zijn ook beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Een aantal voordelen van internet security software zijn: • Kinderen veilig online • Geen virussen die je bestanden en computer kunnen ruineren • Veilig online betalingen doen

Het verschil tussen antivirussoftware en internet security software

Het verschil tussen internet security software en antivirus software is voornamelijk dat internet security software een uitbreiding is op antivirus software. Antivirus programma’s hebben bijvoorbeeld geen ouderlijk toezicht functie, maar focussen zich alleen op aanvallen van buitenaf.

Wat is Malware?

Malware zijn kleine programmaatjes of bestandjes die zichzelf op je computer opslaan. Vaak worden deze nare programmaatjes rondgestuurd en geïnstalleerd wanneer iemand bijvoorbeeld op een linkje klikt. Wanneer de bestandjes zichzelf hebben opgeslagen gaan ze je computer beschadigen en zichzelf verspreiden. Dat wil zeggen dat deze programma’s vaak bijvoorbeeld je Facebook account of email programma gebruiken om zo’n zelfde ‘besmette’ link naar iemand anders te sturen. Het vervelende aan malware is dat je het zelf meestal niet in de gaten hebt. Een antivirus of internet security programma scant je computer bijvoorbeeld automatisch na het opstarten. Dat betekent dat je er dan altijd zeker van bent dat je geen malware aan het verspreiden bent, en dat je bestanden veilig zijn.

Bekijk de Internet Security Software van schoolspot