Windows 10 Education voor weinig!

Nog geen kans gezien om Windows 10 op je computer te upgraden, maar denk je er over na? Dan haalt dit je misschien over de streep... Schoolspot biedt namelijk een gratis, educatieve versie van Windows 10 voor ouders en leerlingen in het basisonderwijs. Leerkrachten en andere medewerkers mogen de upgrade in huis halen met korting en betalen slechts € 9,99.

En dit is er nieuw aan Windows 10 Education:

  • Over Windows 8 en 8.1 werd vaak gezegd dat klanten het startmenu missen. In Windows 10 Education maakt het startmenu gelukkig zijn rentree.
  • Met Windows 10 Education  kun je je OneDrive synchroniseren op alle devices die je gebruikt.
  • In Windows 10 Education kun je meerdere applicaties in hetzelfde venster laten werken.
  • Je kunt upgraden naar Windows 10 Education zonder dat je daarbij al je instellingen kwijtraakt.

  • Het is een lichter besturingssysteem waardoor het efficienter is en soepeler loopt. Dit merk je bijvoorbeeld in de opstarttijd, die is gemiddeld zo’n 5 seconden sneller.
Nieuwe internetbrowser: Microsoft Edge

Met Windows 10 is er ook weer een nieuwe browser bijgekomen, namelijk Microsoft Edge. De vervanger van Internet Explorer. Overigens kun je Internet Explorer wel blijven gebruiken, vanwege de comptabiliteit wordt ook Internet Explorer 11 meegeleverd.

Benieuwd naar Microsoft Edge? Dit zijn de kenmerken:

Een leesfunctie die ervoor zorgt dat je gemakkelijker teksten kunt lezen.
De mogelijkheid van het maken van pagina-notities in je browser en deze vervolgens exporteren naar OneNote.
Met de virtuele assistent Cortana vindt je sneller informatie. Cortana leert bijvoorbeeld jouw voorkeuren kennen en geeft je relevante aanbevelingen.Beginnen met Windows 10 Education?

Windows 10 Education is verkrijgbaar als upgrade voor verschillende apparaten met Windows 7 en Windows 8.1. Wil je specifiekere informatie hierover? Bekijk deze link van Microsoft.